Minor Digitale communicatie & social media

Beste student,

In deze cursus vind je informatie, cursusmateriaal en opdrachten bij de minor Digitale Communicatie & Social Media. De minor wordt zowel in blok 1 als in blok 2 in cursusjaar 2014/2015 voor de negende en tiende keer verzorgd.

Bedenk bij het bestuderen van het materiaal en het lezen van de opdrachten steeds dat mensen elkaar al duizenden jaren op dezelfde manier proberen te beïnvloeden. Nieuw is dat nu daarbij ook digitale communicatie en social media worden benut.  Alleen deze middelen zijn dus nieuw, de mensen niet. De samenleving en de manier van samenwerken verandert wel onder invloed van bijvoorbeeld Google+, Twitter en Facebook. Een student van deze minor bouwde onderstaande site.

Jezelfonline

Een hoofdwet in de psychologie is dat mensen zich alleen met anderen gaan verbinden als ze zich ook gehoord voelen. De kunst is daarom dit via nieuwe media als Facebook of Twitter te realiseren. Mensen via Twitter aan het woord laten is vanuit dit perspectief een betere manier om mensen aan je te binden dan ze te bestoken met informatie vanuit jezelf of je bedrijf.

Houd ook voortdurend in je achterhoofd dat in communicatie doel en doelgroep de toverwoorden zijn. Vraag je voortdurend af voor wie je communiceert en wat je daarmee wilt bereiken. Lees onder Bedrijfscommunicatie op deze website ook de basistheorie op het gebied van persoonlijke communicatie en bedrijfscommunicatie.

Een hoofdonderdeel van deze minor is dat je zelf een website leert bouwen en dat je daarin social media integreert om bij je doelgroep het gewenste doel te bereiken.

Aanwezigheid verplicht op maandag 17 november 2014 om 8.45 uur locatie academie TIS Delft lokaal 1.097. Je moet 40 uur beschikbaar zijn voor de minor (15 studiepunten). Op vrijdag geen lessen/zelfstudie.

Neem het verplichte boekje Scoren met websites mee.

Lees De Cirkel van Dave Eggers en de biografie van Steve Jobs. Zie ook beschrijving Kies op maat en de informatie op de portal van de Haagse Hogeschool. Bekijk ook alvast websites van voorgangers.

Veel succes met het leren toepassen van digitale communicatie en social media in je beroepspraktijk.

Wim Hoogland & Roel Dik

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *