Jij komt ook uit Afrika

Nu de aarde door de ongekende mogelijkheden van digitale communicatie en social media steeds kleiner wordt, is het denk ik goed je daarbij te realiseren dat er in de kern geen verschil is tussen mensen. We stammen allemaal af van de eerste mensen in Afrika. Van daaruit hebben mensen zich verspreid over de wereld.

Migratie menselijke soort vanuit Afrika

Professor Sykes onderbouwt dat alleen willekeurige mutaties, ongeveer een per 10000 jaar, een verandering kunnen aanbrengen in de genetische opmaak van mitochondrial DNA. Daaruit volgt dat dit  DNA van alle mensen op aarde gelijk moet zijn.

Sykes onderzocht het genetische materiaal van 6000 Europeanen en vond dat het mitochondrial DNA van de Europese mens kan worden onderverdeeld in zeven clusters. “Ik kan het maar niet geloven. Dit betekent dat 99 procent van de Europeanen afstamt van maar zeven vrouwen.”

De zeven oermoeders lijken af te stammen van een van de drie clans die vandaag in Afrika bestaan. Dit bevestigt nog eens de huidige theorie dat de moderne mens een Afrikaanse voorvader had.

Sykes onderbouwt ook dat in heel Europa “… mensen een beetje van alles hebben. Dat maakt ook duidelijk dat er geen enkele genetische basis is voor etnische scheiding.”

Microsoft, Google, Facebook en andere moderne bedrijven zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat uiteindelijk iedereen in geluid en beeld met elkaar kan communiceren. Het moment is niet veraf dat via 3d-screens je zowel verbaal als non verbaal met anderen op bijna elke plek op aarde in gesprek kunt gaan. Al dan niet automatisch vertaald en ondertiteld.

Een fantastisch neveneffect kan zijn dat mensen zich meer wereldburger gaan voelen en dat daarmee het aantal conflicten in de wereld afneemt. In plaats van je af te zetten tegen anderen en hun culturele en religieuze overtuigingen, is het respecteren daarvan een mooiere uitdaging. In de basis zijn we allemaal een Afrikaan die op zoek is naar betekenisgeving voor ons korte verblijf op deze aardbol.

Zie ook: https://youtu.be/tyaEQEmt5ls

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *